Steak sandwich s medovo-horčicovým dresingom

609

Toto je kombinácia, ktorú mám naozaj rád a zároveň aj jeden z mojich najjednoduchších receptov. Flank steak sa na to hodí úplne najlepšie, hlavne kvôli cene a šťavnatosti. Teplá chrumkavá bageta a horčicovo-medový dresing sú kombinácia, ktorá nepokazí nič. Jediné, na čo si bude treba dať pozor, je kvalita mäsa a prepečenie, ktoré jednoducho musí byť „medium“.

Suroviny

  • Flank steak
  • Chlieb
  • Miešaný šalát podľa vlastného výberu (aspoň tri druhy)
  • Kyslé uhorky
  • Maslo
  • Olivový olej
  • 3 pl horčičných semienok
  • 2 pl hrubozrnnej horčice 
  • 2 pl medu
  • Čierne korenie
  • Morská soľ
  • 2 dl suchého bieleho vína

Flank steak dobre osolíme a okoreníme a hodíme na poriadne rozpálenú panvicu alebo gril. Dôležité je nechať steak z každej strany poriadne zatiahnuť. Keďže flank steak je dosť tenký, stačia nám 1-2 minúty z každej strany. Steak vyberieme z panvice a zabalíme na 5 minút do alobalu, aby si oddýchol.

Medzitým si rozkrojíme chlieb, potrieme ho maslom a na 7 minút vložíme do rozohriatej rúry, aby chytil peknú farbu a maslo sa vpilo do chleba. 

Medovo-horčicový dresing pripravíme tak, že horčičné semienka 15-20 minút varíme v bielom víne na miernom plameni, pokiaľ sa všetka tekutina neodparí. V miske si potom postupne zmiešame horčicu, horčičné semienka, med a za stáleho miešania prilejeme také množstvo oleja, že dostaneme konzistenciu hustejšieho medu. Nakoniec, samozrejme, okoreníme a osolíme.

V panvici, kde sme pripravovali steak, rozpustíme 125 g masla a steak vrátime do panvice. Na stredne silnom ohni ho lyžicou polievame rozpusteným maslom ešte tak 4 minúty. Znova vyberieme z panvice a ešte na minútku-dve necháme odpočívať zabalený v alobale.

Na radu prichádza kompletizácia. Dôležité je každé „poschodie“ sendviču ochutiť a úplne nám na to bude stačiť soľ a korenie.

Teraz dobrá rada: steak vždy krájame proti vláknam. To znamená, že pokiaľ máme vlákna mäsa vodorovne, krájame zvisle a opačne. Potom sa bude steak lepšie jesť a nebude taký „žuvačkový“. Nakoniec ešte pridáme dostatok dresingu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close