Kuracie prsia s cesnakovou omáčkou

1.7K

Pamätáte si to najlepšie jedlo, aké ste kedy v živote jedli ? Kde to bolo, s kým ste sedeli za stolom, aký bol čašník? Ja mám túto spomienku presne uloženú v hlave. Sedel som v Cafe Imperial v Prahe. Viem s kým som bol, presne si pamätám to prostredie, aj do detailov čo som si objednal. Už je to viac ako 5 rokov, no jedna vec z tej spomienky vyčnieva. Pamätám si, že som si dal steak a omáčku zo zeleného korenia. Najlepšiu omáčku, akú som kedy jedol. A tam mi došlo, že upiecť kus mäsa vie aj lepšie cvičená opica s teplomerom. No chutná omáčka je kuchárske umenie. Táto moja cesnaková je základ, ktorý mne vždy zachránil krk, keď som potreboval rýchlu večeru.

Omáčka

  • 11 Strúčikov cesnaku
  • 50 g Masla
  • 45 g Hladkej múky
  • 250 g Smotany 33%
  • 550 ml Mäsového vývaru

Olúpaný cesnak povaríme v smotane 12 minút a takto uvarený cesnak aj so smotanou, v ktorej sa varil, si dáme bokom – ešte ho budeme potrebovať.

V malom hrnci si rozpustíme maslo, pridáme múku a 3 minúty ju opekáme. Je doležité, aby sa múka uvarila. Po troch minútach pridáme vývar, poriadne metličkou rozmiešame a varíme spolu 10 minút. Pridáme cesnak, ktorý sme varili v smotane a znova spolu varíme 3 minúty. Nakoniec pridáme aj smotanu, opäť necháme variť pár minút, zmes rozmixujeme, precedíme cez jemné sitko, osolíme a okoreníme.

Mäso

Na šťavnaté kuracie prsia budete bezpodmienečne potrebovať prsia aj s kožou. Koža uchová v mäse šťavnatosť a ochráni mäso pred tým, aby sa vysušilo. Kuracie opečieme na oleji ,najprv kožou dole 5 až 7 minút, potom otočíme, pridáme rozmarín a lyžicu masla a necháme ďalších 7 minút dopiecť. Takto upečené kuracie prsia dáme do omáčky a ešte 10 minút spolu povaríme…

Pridaj komentár

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close