Pomarančovo-broskyňový sorbet

593

Jednoduchosť je v jedle veľmi dôležitá, aj keď niekedy ťažko dosiahnuteľná! Pretože aspoň ja mám nutkanie vždy niečo pridať. Ďalšiu textúru alebo chuť. Tentokrát som sa dosť ovládol a vznikol takýto simple dezert!

Kým to leto naozaj príde, tak ho majme aspoň na tanieri.

  • 160 ml čerstvej pomarančovej šťavy
  • 240 ml broskyňovej šťavy/kvalitného džúsu
  • 140 ml prosecca
  • 1 dl smotana na šľahanie 33%
  • 2 pl mascarpone

Šťavy a prosecco spolu zmiešame a necháme dobre zamrznúť v mrazničke. Smotanu vymiešame na tekutú šľahačku. Dôležite je, aby sme ju neprešľahali. Do šľahačky primiešame ešte dopredu premiešané mascarpone. Zmrznutý sorbet vidličkou po povrchu zoškrabeme. Servírujeme na tanieri s mascarpone ako je na fotke. Na záver ešte pridáme trochu nastrúhanej citrónovej kôry.

Pridaj komentár

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close