Chrumkavé kura s pomarančovou omáčkou

2.1K

Ingrediencie:

  • 6 ks horných kuracích stehien vykostených 
  • 150 g kukuričného škrobu 
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 150 g kryštálového cukru
  • 160 ml vínneho octu
  • 60 ml vody
  • 80 ml sójovej omáčky
  • Šťavu z dvoch pomarančov (140 ml)
  • Kôru z dvoch pomarančov
  • 10 g škrobu (kukuričný alebo zemiakový)
  • 2 pl vody
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 čerstvé čili papričky
  • 4 cm zázvoru
  • Soľ 
  • Čierne mleté korenie

Postup:

Kuracie stehná zbavíme kože a nakrájame na kúsky zhruba 4×4 cm, osolíme, okoreníme a v miske necháme chvíľku odležať. Cukor, ocot, vodu, sójovú omáčku a šťavu z dvoch pomarančov dáme do jedného hrnca a necháme za občasného miešania zovrieť. Keď omáčka začne vrieť, stiahneme ju na stredný plameň a povaríme 10 minút. Škrob si zmiešame s dvoma lyžicami vody. Po desiatich minútach pridáme kôru z pomarančov a varíme ešte 5 minút. Na záver primiešame do omáčky škrob s vodou a minútu povaríme, kým omáčka nezhustne. Ako posledný príde do omáčky ešte na jemno nastrúhaný cesnak, zázvor a najemno nasekané čili.

Na obaľovanie kuracích kúskov budeme potrebovať dve misky – v jednej si zmiešame múku a škrob v druhej zase vajíčka a 2 pl vody. Kuracie kúsky následne obaľujeme tak, že ich najprv obalíme v múke so škrobom, následne vo vajíčku a na záver opäť v múko-škrobe. Obalené kuracie mäso smažíme v oleji pri teplote 185 stupňov 5 až 6 minút. 

Chrumkavé kura už stačí len poliať omáčkou, ktorou naozaj netreba šetriť – polievajte tak, aby bolo mäso poriadne obalené. Netreba sa toho báť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close