Cibuľový džem so zeleným korením a tymiánom

756

Suroviny:

  • 500 g bielej cibule
  • 70 ml rastlinného oleja
  • 65 g kryštálového cukru
  • 125 ml bieleho vína
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • 1 pl zeleného nakladaného korenia
  • 1 čl čerstvého tymiánu

Postup:

Cibuľu očistíme, rozrežeme na polovicu a nakrájame na čo najtenšie pásiky. V hrnci rozpustíme cukor na karamel a keď chytí svetlohnedú farbu, pridáme cibuľu a spolu 5 minút restujeme. Cibuľa pustí šťavu a karamel sa v nej rozpustí. Následne pridáme biele víno, soľ a korenie podľa chuti a spolu varíme na miernom ohni 10 – 12 minút. Odstavíme z ohňa, pridáme zelené korenie a čerstvý tymián a spolu necháme chladnúť ďalšie 3 – 4 minúty.

Preložíme do zaváracích pohárov a sterilizujeme pri 80 stupňoch 10 – 12 minút. 

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovensko

Pridaj komentár

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close