Bravčová panenka s krustou a horčicovou omáčkou

2.7K

Bravčová panenka

  • 1 ks bravčovej panenky
  • 30 g slaniny
  • 50 g strúhanky
  • 2 PL horčice
  • 1 PL čerstvého tymianu
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • 2 PL olivového oleja

Horčicová omáčka

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL horčice
  • 0,5 l vývaru
  • 0,75 dl 33% smotany
  • 3 PL masla
  • 2 ks bokového listu
  • 1 ČL citrónovej kôry

Postup:

Bravčovú panenku zbavíme šliach a prebytočného tuku. V miske zmiešame všetky ingrediencie na krustu, ktorá bude jemne lepivá. Na potravinársku fóliu si lyžicou vytvarujeme vrstvu zo zmesi na krustu v dĺžke, akú má panenka. Položíme na ňu panenku vrchom nadol a pomocou fólie ju kurstou obalíme a opatrne postláčame, aby krusta dobre držala. Fóliu opatrne rozrežeme, odstránime a mäso pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov 25 minút.

Na omáčku budeme potrebovať v malom kastróle rozpustiť maslo, na ktorom speníme cesnak, ktorý sme si očistili a pretlačili cez lis. Pridáme horčicu, bobkový list a spolu restujeme 3 minúty. Po troch minútach varenia zmesi pridáme citrónovú kôru a vývar. Omáčku ešte povaríme 7 minút. Na záver pridáme smotanu, ktorá omáčku spojí a jemne zahustí. Po dovarení odstavíme z ohňa a do omáčky nakoniec primiešame maslo.

Panenku po dopečení necháme ešte 7 minút odpočívať, aby pri krájaní nevytiekla z mäsa všetka šťava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close