Boršč

1.2K

Ingrediencie:

10 porcií

  • 700 g hovädzieho rebra bez kosti (alebo hovädzia hruď)
  • 400 g zemiakov
  • 90 g mrkvy
  • 600 g bielej kapusty
  • 300 g cibule
  • 450 g cvikle
  • 500 ml cviklového džúsu K-Bio
  • 2 l hovädzieho vývaru alebo vody
  • 250 g feniklu
  • 2 stonky stopkového zeleru 
  • 3 PL masla
  • 400 g konzervovaných paradajok 
  • 3 ČL soli
  • čierne mleté korenie
  • bobkový list 
  • 3 PL vínneho octu
  • kyslá smotana

Postup

Kapustu nakrájame na tenké pásiky, v miske ju zmiešame s 2 PL soli a vínnym octom a necháme postáť. Cviklu očistíme a 200 g nakrájame na väčšie kocky (asi 2,5cm x 2,5 cm). Zvyšok nakrájame na menšie kocky (1 x 1 cm). Cibuľu očistíme a nakrájame najemno. Zemiaky a mrkvu zbavíme šupky a nakrájame na kocky rovnakej veľkosti. hovädzie mäso očistíme od šliach, ale tuk necháme, a nakrájame na väčšie kocky.

  • V hrnci na masle krátko orestujeme  cibuľu, pridáme väčšie kúsky cvikle a 6 – 7 minút restujeme. Mäso osolíme a okoreníme, pridáme k cibuli s cviklou  a aspoň 20 minút spolu opekáme. Potom pridáme vývar, paradajky, cviklový džús, bobkový list, fenikel, soľ, zeler a spolu na miernom ohni nezakryté varíme 2 hodiny.
  • Kapustu vyberieme z misky a vytlačíme z nej prebytočnú vodu. Potom ju spolu s malými kockami cvikle pridáme do polievky a varíme ďalších 25 min. Na záver pridáme zemiaky a mrkvu a keď sa uvaria, polievka je hotová. 
  • Boršč môžeme dochutiť soľou a korením a  podávame ho s lyžicou kyslej smotany.

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

Pridaj komentár

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close