Mrkvová polievka s pestom z mrkvovej vňate

824

Ingrediencie:

  • 800 g mrkvy
  • 500 ml mrkvovej šťavy K-Bio
  • 80 g šalotky
  • 45 g zázvoru
  • 2 PL masla
  • 1 dl smotany na varenie 
  • soľ
  • čierne mleté korenie 
  • kôra z polovice citrónu

Pesto:

  • 60 g mrkvovej vňate
  • 100 g mandlí
  • 26 g strúhaného parmezánu
  • 1 dl olivového oleja
  • čierne mleté korenie
  • šťava z polovice citrónu

Postup:

  • Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a zázvor. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska 0,5 cm hrubé. Keď cibuľa chytí zlatistú farbu, pridáme mrkvu a  restujeme ešte 2 – 3 minúty. Zmes osolíme a okoreníme, pridáme mrkvovú šťavu a vodu podľa potreby tak, aby bola tekutina  1 cm nad úrovňou mrkvy. Varíme, kým mrkva nezmäkne. 
  • Kým sa varí mrkva, pripravíme si pesto. Mrkvovú vňať poriadne umyjeme a osušíme. Do mixéra pridáme postupne všetky ingrediencie a rozmixujeme. Po rozmixovaní pesto podľa potreby dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. 
  • Keď mrkva zmäkla, rozmixujeme ju v mixéri. Mrkvový krém vrátime do hrnca, privedieme k varu, zahustíme smotanou a  minútku povaríme. Na záver dochutíme soľou, korením, prípadne aj kôrou z citróna.

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close