Domáca horčica

1.3K

Ingrediencie:

  • 155 ml jablčného octu
  • 90 g horčičných semienok
  • 3 g sušeného zázvoru
  • 3 g mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 pl medu
  • Soľ

Postup:

V miske zmiešame jablčný ocot, horčične semienka, soľ, zázvor a čierne korenie. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme pri izbovej teplote postáť 12 hodín. 

Po 12 hodinách pridáme med a cesnak, ktorý sme si pretlačili alebo nastrúhali na jemnom strúhadle.

Takto pripravenú zmes rozmixujeme v mixéri a preložíme do zaváracích pohárov aspoň 48 hodín pred podávaním. V chladničke nám takto pripravená horčica vydrží 3 mesiace.

Tip na záver: Jemnosť horčice záleží od dĺžky mixovania – ak chcete horčicu hrubozrnnú, stačí mixovať par sekúnd a ak hladšiu, čas mixovania bude dlhší.

Recept vznikol v spolupraci s Kaufland Slovensko

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close