Nakladaný ázijský zázvor

1.6K

Ingrediencie:

  • 340 g čerstvého zázvoru
  • 21 g morskej soli
  • 120 ml ryžového octu
  • 235 ml vody
  • 21 g kryštálového cukru
  • 2 reďkovky

Postup:

Zázvor očistíme a nakrájame nožom (alebo na mandolíne) na čo najtenšie plátky. Na rovnako tenké plátky nakrájame aj umyté reďkovky.

V miske zmiešame zázvor a soľ a necháme odpočívať 35 minút.

Ocot, vodu a cukor spolu zmiešame v menšom hrnci a privedieme k varu. Varíme, kým sa cukor celkom nerozpustí.

Do zaváracích pohárov poukladáme zázvor a reďkovky a zalejeme zmesou cukru, vody a octu tak, aby bola zelenina celkom ponorená.

Poháre dobre zatvoríme a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou do 2/3 výšky pohára a zakonzervujeme pri 80 °C20 minút.

Tip na záver: Takto zakonzervovaný zázvor vám vydrží aj mimo chladničky 6 až 9 mesiacov.

Recept vznikol v spolupraci s Kaufland Slovensko

Pridaj komentár

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close