Anglický mäsový koláč

559

Ingrediencie:

  • 1 kg hovädzej hrude
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 2 stredne veľké cibule
  • 1 stopkový zeler
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL hladkej múky
  • 4 dl červeného vína 
  • Hovädzí vývar
  • Čerstvý tymian
  • 2 ks bobkového listu
  • Mrazený hrášok
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • Rastlinný olej
  • Soľ 
  • Čierne mleté korenie
  • 1 vajíčko
  • Lístkové cesto

Postup:

  • Hovädziu hruď očistíme, nakrájame na väčšie kocky a poriadne osolíme a okoreníme.
  • Mrkvu a zeler nakrájame na menšie kocky, cesnak a cibuľu najemno.
  • V hrnci rozpálime olej, na ktorom prudko orestujeme mäso z každej strany. Keď je mäso hotové, preložíme ho z panvice do misky.
  • K oleju, na ktorom sa restovalo mäso, pridáme cibuľu a cesnak a restujeme, kým chytia zlatistú farbu. Následne pridáme koreňovú zeleninu a spolu restujeme ešte 5 minút.
  • K základu pridáme paradajkový pretlak, múku a bokový list a ešte minútku restujeme. K takto pripravenej zelenine pridáme víno a necháme ho na strednom ohni úplne odvariť.
  • Rúru si predhrejeme na 180 °C. K základu pridáme hovädzie mäso, čerstvý tymian, soľ a čierne korenie a všetko zalejeme vývarom tak, aby bolo mäso pod hladinou tekutiny.
  • Necháme na sporáku prejsť varom a následne zakryjeme alobalom alebo papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry, v ktorej mäso dusíme dve hodiny. 
  • Mäso treba po tomto čase skontrolovať. Ak nie je dostatočne mäkké, necháme ho v rúre ešte pol hodinky podusiť. Do hotového mäsa pridáme mrazený hrášok.
  • Z lístkového cesta vykrojíme tvar podľa misky, ktorú požijeme. Cesto by malo byť o trochu väčšie ako zapekacia miska. Do nej takmer po okraj dáme mäsovú zmes a okraje misky potrieme vajíčkom.
  • Na misku priložíme cesto a poriadne ho na okrajoch pritlačíme, aby pekne držalo. Potrieme vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C, kým cesto nie je krásne zlatohnedé.

Tento recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská Republika

Pridaj komentár

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close