Maďarský kurací paprikáš

563

Ingrediencie:

Paprikáš 

  • 1 celé kura, rozdelené na stehná a prsia
  • 2 ČL sladkej údenej papriky
  • 2 ČL pikantnej papriky
  • 2 PL hladkej múky 
  • 500 ml hydinového vývaru
  • 2 PL bravčovej masti 
  • 2 červené papriky, nakrájane na malé kocky
  • 1  väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 dl kyslej smotany
  • Čierne mleté korenie
  • Soľ

Maslové halušky

  • 500 g hladkej múky
  • 3 vajíčka 
  • 2 dl vody
  • Soľ 
  • Čierne mleté korenie
  • Rozpustené maslo

Postup:

  • Cibuľu a cesnak nasekáme na stredne veľké kusy.
  • Kuracie mäso osolíme a okoreníme.
  • Bravčovú masť rozpálime v hrnci a mäso prudko restujeme zo všetkých strán. Keď je hotové, preložíme ho do misky. 
  • Na masti ďalej orestujeme pripravenú cibuľu a cesnak. Pozor, stačí ich restovať len jemne, aby nestmavli.
  • K cibuli a cesnaku pridáme múku, údenú aj pikantnú papriku a spolu niekoľko sekúnd na strednom ohni opekáme. Treba dať pozor, aby nebol tuk príliš horúci, pretože paprika by sa mohla spáliť a byť horká. 
  • Do hrnca následne vrátime kura, zalejeme ho vývarom, osolíme, okoreníme a varíme 40 minút na strednom ohni.
  • Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z omáčky a tú spolu s kyslou smotanou rozmixujeme do hladka.
  • Uvarené mäso vrátime do hrnca a zalejeme rozmixovanou omáčkou. Pridáme na kocky nasekanú papriku a varíme ešte 10 minút, aby sa prepojili chute a paprika zmäkla.
  • Na zaver dochutíme soľou a korením.

Maslové halušky:

  • Z múky, vajec, vody, soli a korenia vypracujeme hladké cesto.
  • V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu  a cez haluškár do nej postupne pretláčame cesto. Maslové halušky sa varia kratšie ako tie zemiakové, stačia im 3 až 4 minútky.
  • Keď halušky vyplávajú na hladinu, sú hotové.
  • Po uvarení a scedení halušiek ich zmiešajte s rozpusteným maslom.

Tento recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská Republika

Pridaj komentár

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close