Where You Can Find Me
Follow on Instagram
Pán Tymián
Subscribe to My YouTube
Latest Recipes

Nakladaný ázijský zázvor

Ingrediencie: 340 g čerstvého zázvoru 21 g morskej soli 120 ml ryžového octu 235 ml vody 21 g kryštálového cukru 2 reďkovky Postup: Zázvor očistíme a nakrájame nožom (alebo na mandolíne) na čo najtenšie plátky. Na rovnako tenké plátky nakrájame aj umyté reďkovky. V miske zmiešame zázvor a soľ a necháme odpočívať 35 minút. …

Bazalkovo-citrónový sirup

Ingrediencie: (na 5 litrov sirupu) 1,8 l vody 24 g sušenej bazalky 3,75 kg kryštálového cukru 15 g kyseliny citrónovej  5 g sušenej citrónovej kôry Postup: Sušenú bazalku zabalíme do gázy tak, že vytvorí veľký balíček, pripomínajúci čajové vrecúško. Do hrnca dáme vodu, do ktorej ponoríme balíček bazalky a zohrievame na strednom …

Domáca horčica

Ingrediencie: 155 ml jablčného octu 90 g horčičných semienok 3 g sušeného zázvoru 3 g mletého čierneho korenia 2 strúčiky cesnaku 3 pl medu Soľ Postup: V miske zmiešame jablčný ocot, horčične semienka, soľ, zázvor a čierne korenie. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme pri izbovej teplote postáť 12 hodín.  Po 12 hodinách …

Chilli con carne

Ingrediencie: 850 g hovädzieho pliecka 350 g červenej fazule 1 veľká cibuľa 2 strúčiky cesnaku 2 čl kvalitného práškového kakaa 1 pl trstinového cukru 2 pl čili prášku 1 čili paprička, bez jadierok 2 pl rastlinného oleja 450 ml hovädzieho vývaru alebo demi glace 45 g paradajkového pretlaku 600 g …

Boršč

Ingrediencie: 10 porcií 700 g hovädzieho rebra bez kosti (alebo hovädzia hruď) 400 g zemiakov 90 g mrkvy 600 g bielej kapusty 300 g cibule 450 g cvikle 500 ml cviklového džúsu K-Bio 2 l hovädzieho vývaru alebo vody 250 g feniklu 2 stonky stopkového zeleru  3 PL masla 400 g konzervovaných paradajok  3 …

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close