Čarovná záhrada Pop-up dinner párty
Koncept Čarovnej záhrady vznikol ako túžba priniesť ľuďom zážitok z jedla inak, ako ho poznali doteraz. Za stolom pod holým nebom, v tieni jabloní a s nohami v tráve “čarovnej“ záhrady, o ktorú sa Jankina rodina stará už niekoľko generácií. V komornej, osobnej atmosfére, ďaleko od zhonu bežných dní.
Časom sme si však uvedomili, že Čarovná záhrada nie je o mieste, ale o výnimočnom jedle a skvelých ľuďoch.

Ľuďom chceme ukázať novú, modernú tvár fine dinig
Na Čarovnej záhrade chceme priniesť degustačné menu inak, ako sú naň ľudia zvyknutí. Moderne, komorne, v dobrej spoločnosti a nečakaných priestoroch tak, aby sme vytvorili komplexný zážitok pre všetky zmysly.
Sme presvedčení, že dobré jedlo môže byť lokálne a slovenské
Aj z lokálnych surovín a slovenských ingrediencií môže vzniknúť jedlo vysokej kvality. Na Čarovnej záhrade využívame len takéto ingrediencie a meníme ich na niečo výnimočné, zábavné a chutné. S tým samozrejme súvisí aj variovanie menu počas ročných období, podľa sezónne dostupných surovín.
Čarovná záhrada je pop-up dinner párty. Je to reštaurácia, ktorá pre hostí vznikne na jeden deň.
Môže to byť jedno vopred oznámené miesto, na ktorom hostí radi privítame s rodinou, priateľmi, alebo dokonca aj v páre, ak im nevadí, že sa o zážitok podelia s inými. Čarovná však môže prísť aj za nimi, do ich záhrady či domu a oni sa len posadia za stôl prestretý bielym obrusom a vychutnajú si jedlo v príjemnej spoločnosti.
Po zlepšení covid situácie plánujeme organizovať Čarovnú záhradu otvorenú pre verejnosť cca každé dva mesiace. Otvorená bude vždy pre 10 – 16 ľudí (sem samozrejme nepočítame súkromné akcie ako rodinné oslavy, menšie svadby, firemné večere či iné eventy na objednávku).
Celé 10-chodové degustačné menu Čarovnej záhrady sa točí okolo spomienky na nedeľné obedy u babky. Jedlá vychádzajú zo slovenských tradícií, no sú pripravené a servírované moderným spôsobom.
Napríklad džatky, tradičné sedliacke jedlo, ktoré sa na východe Slovenska pripravuje už stáročia. Je teda úplným opakom fine dinig. Pozreli sme sa naň bez predsudkov a namiesto plného taniera servírujeme len 3 džatky. Každá je ochutená inak a sú vyskladané tak, aby mali hostia pocit, že ochutnali naozaj slovenské a zároveň moderné jedlo.

Kto sme ?
Dalibor je foodbloger, ktorý niekoľko rokov žil a podnikal v zahraničí. Späť na Slovensko ho pritiahla láska k jedlu, ktoré v jeho podaní rozpráva príbehy. Je perfekcionista, pre ktorého sú kvalitné suroviny základným hnacím motorom k dokonalému menu. V Čarovnej záhrade sa stará o jedlo, ktoré prechádza jeho rukami od tvorby konceptu až po servírovanie hosťom.
Janka už niekoľko rokov pracuje v oblasti reklamy a marketingu ako accountmanager, social media manager a production manager. Zvyškovú kreativitu venuje svojej značke JK | Jana Kadlíčková, ktorá je o nespútanej, slobodnej kreativite a ktorej charakteristickým prvkom su upcyklované a ľanové zástery, či iné doplnky pre sebavedomé ženy. V rámci Čarovnej záhrady okrem marketingu zabezpečuje aj styling priestoru a stola a stará sa o bezproblémový chod eventu.