Džadky

Džadky

Veľmi jednoduché zemiakové jedlo pochádzajúce z oblasti Spiša. Existuje množstvo variant ako a s čím si ich pripraviť. Asi by sa našlo kopec ľudí,...

Linguine Carbonara

Linguine Carbonara

Jedli ste už niekedy halušky s jahodovým lekvárom? Nebojte sa, nič také variť nebudeme. Podobne zhrozený by však bol Talian, keby ste mu...

Vaječný likér

Vaječný likér

Málo drinkov je viac vianočných, ako práve Vaječný likér. Klasický, ktorý si pamätám ja a myslím si že aj vy všetci, je vlastne len kombinácia...

Horúca čokoláda

Horúca čokoláda

Dnes mi tak došlo, že je úplne jedno, či mám 34 alebo som mal 6. Horúcu čokoládu som vždy miloval. V časoch, keď som mal šesť, to bolo teplé mlieko...

Bread pudding

Bread pudding

Úprimne vám poviem, že som sa začal učiť variť z dvoch dôvodov. Prvý bol prostý a to hlad. Ten druhý bol ekonomický. V roku 2007 som odletel do...

Lievance

Lievance

Víkendové raňajky sú predsa len trochu špeciálne. Máme viac času aj chuť stráviť v kuchyni o pár minút dlhšie ako len ten čas ktorý nám dá kávovar...

Pomarančovo-broskyňový sorbet

Pomarančovo-broskyňový sorbet

Jednoduchosť je v jedle veľmi dôležitá, aj keď niekedy ťažko dosiahnuteľná! Pretože aspoň ja mám nutkanie vždy niečo pridať. Ďalšiu textúru alebo...

Figový džem

Figový džem

Ak ma už nejakú chvíľku sledujete, nasledujúcu vetu ste už určite počuli. Jedlo spája ľudí, krajiny a kultúry! Vždy to tak bolo a verím, že aj vždy...

Feniklovo jablkové chutney

Feniklovo jablkové chutney

Sem tam mi chýba Anglicko… strávil som tam 13 rokov a to nie je málo. Začal som tam blogovať a ochutnávať jedlá, ktoré som predtým nepoznal. A toto...

Francúzska praženica

Francúzska praženica

Ak existuje dokonalá kombinácia ingrediencií na dokonalú praženicu, tak je to táto. Maslo, smotana, vajíčka a k tomu trochu čerstvej pažítky. Nič...

Jahodová BBQ omáčka

Jahodová BBQ omáčka

Často počúvam od ľudí, že by boli radi v kuchyni viac kreatívni. Aj keď musím povedať, že to niekedy vie byť dvojsečná zbraň, kreativita je super a...

Risotto

Risotto

Hydinový vývar bol presne ten nápad na produkt, ktorý som si vyrobil sám pre seba. Niečo, čo má zásadné miesto u mňa v kuchyni. Produkt, ktorý chcem...

Tekvicový koláč

Tekvicový koláč

INGREDIENCIE Cesto: 305 g hladkej múky 16 g kryštálového cukru 3 g soli 115 g veľmi studeného masla voda Náplň: 1 stredne veľká tekvica 1 plechovka...

Jednoduché sušienky

Jednoduché sušienky

INGREDIENCIE 225 g mäkkého masla 65 g práškového cukru 340 g hladkej múky 100 g mletých lieskových orechov 1 čl vanilkového extraktu 1 čl mletého...

Boršč

Boršč

INGREDIENCIE 10 porcií 700 g hovädzieho rebra bez kosti (alebo hovädzia hruď) 400 g zemiakov 90 g mrkvy 600 g bielej kapusty 300 g cibule 450...

Chilli con carne

Chilli con carne

INGREDIENCIE 850 g hovädzieho pliecka 350 g červenej fazule 1 veľká cibuľa 2 strúčiky cesnaku 2 čl kvalitného práškového kakaa 1 pl trstinového...

Domáca horčica

Domáca horčica

INGREDIENCIE 155 ml jablčného octu 90 g horčičných semienok 3 g sušeného zázvoru 3 g mletého čierneho korenia 2 strúčiky cesnaku 3 pl medu Soľ...

Bazalkovo-citrónový sirup

Bazalkovo-citrónový sirup

INGREDIENCIE (na 5 litrov sirupu) 1,8 l vody 24 g sušenej bazalky 3,75 kg kryštálového cukru 15 g kyseliny citrónovej  5 g sušenej citrónovej kôry...

Nakladaný ázijský zázvor

Nakladaný ázijský zázvor

INGREDIENCIE 340 g čerstvého zázvoru 21 g morskej soli 120 ml ryžového octu 235 ml vody 21 g kryštálového cukru 2 reďkovky POSTUPZázvor očistíme a...

Jablká v župane

Jablká v župane

INGREDIENCIE 4 jablká 2 K- Favourites maslové lístkové cesto 120 g rozdrvených maslových sušienok 2 žĺtka Naplň:  200 g slivkového džemu 70 g...

Anglický mäsový koláč

Anglický mäsový koláč

INGREDIENCIE 1 kg hovädzej hrude 2 stredne veľké mrkvy 2 stredne veľké cibule 1 stopkový zeler 3 strúčiky cesnaku 2 PL hladkej múky 4 dl červeného...