11. októbra 2024
Horúca čokoláda
Dnes mi tak došlo, že je úplne jedno, či mám 34 alebo som mal 6. Horúcu čokoládu som vždy miloval. V časoch, keď som mal šesť, to bolo teplé mlieko s práškom nejasného pôvodu a chuti. Výhoda byť dospelý je, že si môžem uvariť čokoládu presne tak, ako som o nej vždy sníval a ako v mojej hlave vždy chutila. Kombinácia horkej čokolády, smotany, mlieka, cukru, soli a dnes možno aj trochu koňaku! To je víťazné kombo!
Prisahám, nikdy ste lepšiu nepili! Jedine, že by áno.
INGREDIENCIE
- 120 g horkej čokolády
- 4 dl mlieka
- 1 dl smotany 33%+
- 30 g cukru
- 4 čl škrobu (ryžový alebo zemiakový)
- Štipku soli
- 0,25 dl koňaku
POSTUP
Nad parou si v miske nechajte roztopiť čokoládu a postupne primiešajte smotanu a tak 3 dl mlieka. Posledné deci mlieka si zmiešajte so škrobom. Ked sa čokoláda, smotana a mlieko spoja, pridajte cukor a koňak. Zamiešajte. Pridajte zvyšné mlieko so škrobom a miešajte až kým čokoláda nezhustne. Na záver štipka soli a hotovo.