11. októbra 2024
Pomarančovo-broskyňový sorbet
Jednoduchosť je v jedle veľmi dôležitá, aj keď niekedy ťažko dosiahnuteľná! Pretože aspoň ja mám nutkanie vždy niečo pridať. Ďalšiu textúru alebo chuť. Tentokrát som sa dosť ovládol a vznikol takýto simple dezert!
Kým to leto naozaj príde, tak ho majme aspoň na tanieri.
INGREDIENCIE
- 160 ml čerstvej pomarančovej šťavy
- 240 ml broskyňovej šťavy/kvalitného džúsu
- 140 ml prosecca
- 1 dl smotana na šľahanie 33%
- 2 pl mascarpone
POSTUP
Šťavy a prosecco spolu zmiešame a necháme dobre zamrznúť v mrazničke. Smotanu vymiešame na tekutú šľahačku. Dôležite je, aby sme ju neprešľahali. Do šľahačky primiešame ešte dopredu premiešané mascarpone. Zmrznutý sorbet vidličkou po povrchu zoškrabeme. Servírujeme na tanieri s mascarpone ako je na fotke. Na záver ešte pridáme trochu nastrúhanej citrónovej kôry.