Bazalkovo-citrónový sirup

261

Ingrediencie:

(na 5 litrov sirupu)

  • 1,8 l vody
  • 24 g sušenej bazalky
  • 3,75 kg kryštálového cukru
  • 15 g kyseliny citrónovej 
  • 5 g sušenej citrónovej kôry

Postup:

Sušenú bazalku zabalíme do gázy tak, že vytvorí veľký balíček, pripomínajúci čajové vrecúško. Do hrnca dáme vodu, do ktorej ponoríme balíček bazalky a zohrievame na strednom ohni až tesne pod bod varu (voda by nemala vrieť) a bazalku v nej lúhujeme 30 až 45 minút.

Bazalku vyberieme, pridáme cukor a opäť zahrievame, kým sa cukor nerozpusti. Po rozpustení cukru pridáme kyselinu citrónovú a citrónovú kôru a necháme zovrieť.

Keď sirup zovrie, okamžite ho nalejeme do pripravených fliaš.

Tip na zaver: Pokiaľ sirup nalejeme do fliaš tesne po zovretí a fľaše uzatvoríme, teplota sirupu bude dostatočná na to, aby sa sirup zakonzervoval a vydržal tak aj mimo chladničky 6 mesiacov.

Tento recept vznikol v spolupraci s Kaufland Slovensko

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close