Ingrediencie:
2 veľké cibule
2 mrkvy
4 strúčiky cesnaku
5 stoniek zeleru
2 červené čili papričky
100 g K-Bio červenej šošovice
3 PL K-Bio olivového oleja
citrón
2 ČL mletej kurkumy
1 ČL mletej rasce
1 ČL mletej škorice
1 ČL mletého zázvoru
600 ml K-Bio konzervovaných paradajok
2 L kuracieho vývaru
300 g konzervovaného cíceru
1 hrsť čerstvého koriandru
soľ
čierne mleté korenie
Postup:
Konzervované paradajky si mixérom rozmixujeme na passatu (paradajkovú omáčku). V hrnci rozpálime olej, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď zmäknú, pridáme všetko korenie a chvíľku ho zarestujeme. Keď začne voňať, stiahneme oheň na stredný stupeň a pridáme očistenú, na tenké plátky nakrájanú mrkvu, a rovnako nakrájaný zeler. Všetko spolu restujeme asi 5 minút. Následne pridáme rozmixovane paradajky, najemno nasekanú čili papričku,vývar a privedieme k varu.
Do polievky pridáme šošovicu a varíme, kým nie je mäkká. Konzervovaný cícer zlejeme z nálevu, pridáme ho do polievky a necháme prehriať (cícer je už z konzervy tepelne upravený a teda nie je potrebné ho variť). Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nadrobno nasekaný koriander. Na tanieri stačí polievku jemne pokvapkať citrónovou šťavou. Prajeme dobrú chuť.
Tento recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.