Harira (tradičná Marocká polievka)

917

Ingrediencie:

2 veľké cibule

2 mrkvy

4 strúčiky cesnaku

5 stoniek zeleru

2 červené čili papričky

100 g K-Bio červenej šošovice

3 PL K-Bio olivového oleja

citrón

2 ČL mletej kurkumy

1 ČL mletej rasce

1 ČL mletej škorice

1 ČL mletého zázvoru

600 ml K-Bio konzervovaných paradajok

2 L kuracieho vývaru

300 g konzervovaného cíceru

1 hrsť čerstvého koriandru

soľ

čierne mleté korenie

Postup:

Konzervované paradajky si mixérom rozmixujeme na passatu (paradajkovú omáčku). V hrnci rozpálime olej, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď zmäknú, pridáme všetko korenie a chvíľku ho zarestujeme. Keď začne voňať, stiahneme oheň na stredný stupeň a pridáme očistenú, na tenké plátky nakrájanú mrkvu, a rovnako nakrájaný zeler. Všetko spolu restujeme asi 5 minút. Následne pridáme rozmixovane paradajky, najemno nasekanú čili papričku,vývar a privedieme k varu.

Do polievky pridáme šošovicu a varíme, kým nie je mäkká. Konzervovaný cícer zlejeme z nálevu, pridáme ho do polievky a necháme prehriať (cícer je už z konzervy tepelne upravený a teda nie je potrebné ho variť). Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nadrobno nasekaný koriander. Na tanieri stačí polievku jemne pokvapkať citrónovou šťavou. Prajeme dobrú chuť.

Tento recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika.

Pridaj komentár

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close